Accessibility Tools

Skip to main content

Idén Perjéssy-Horváth Barnabás kapta a Szenci Molnár Albert-díjat

A Debreceni Református Kollégium Baráti Köre (DRKBK) ebben az évben Perjéssy-Horváth Barnabás írónak ítélte a Szenci Molnár Albert-díjat. Az elismerést a rendszerváltozás után alapította a Debreceni Református Kollégium, bölcsészeknek és teológusoknak adható. A DRKBK elnöksége döntését a Kollégium Igazgatótanácsa elfogadta, így 2024. május 25-én, szombaton a baráti köri találkozón a Kollégium Oratóriumában átadták a díjat Perjéssy-Horváth Barnabásnak.

Az ünnepség áhítattal kezdődött, melyet Angyalosy Zsoltné Gerliczki Katalin nyírbogdányi lelkipásztor tartott A jelenések könyve alapján.

Ezt követően Ivánné Nagy Erzsébet Bernadett, a gimnázium igazgatója köszöntötte az iskola ejelenlegi és volt diákjait.

Ezután dr. Győri L. János tanár, gyűjteményi igazgató, a kör elnöke mondott laudációt, ismertetve a szerző életútját, és kiemelve, hogy a díjazott főként az intézményről szóló regényével érdemelte ki a rangos elismerést.

A Kollégiumi Kántus kórusművel köszöntötte a gyülekezetet és a díjazottat.

Perjéssy-Horváth Barnabás rövid beszédében a tálentumok példázatát idézte a Bibliából, felidézve Karinthy Frigyes A cirkusz novelláját is, hangsúlyozva, hogy a tálentumok fontosak, de csak kemény munkával tudunk helytállni az életben, és csak akkor tudjuk eljátszani a szívünkben hordozott dallamot.

A felemelő ünnepség végén Berényiné Csinády Melinda iskolalelkész mondott zárszót. Ezután a Kollégium épületében és udvarán folytatódott a DRKBK rendezvényeinek sora.

Lásd: BLOG.